Saturday, June 03, 2006

ini bukan review...


cover - sucksssssssss...

lirik - kalau 'dalam sangat' (or too general), buat orang tak faham, tak best jugak kan?.. aku lebih suka lirik dlm phoenix n canggung..

lagu2 - no more middle east beat, even nusantara.. tapi campur2, 'kembara' style, kontemperari laa senang cerita, yg kelakar ada lagu rentak march+broadway tu.. haha..

final say - 'berada dalam kelasnya yg tersendiri' (layman term - kalau kau 'suka' m nasir, tapi album tu kau tak berapa suka, ko cakaplah macam tu.. hahaha...)

link :

hamlau muzik nusantara
praharaseni
cari forum review
kelab sahabat mnasir


3 Comments:

Blogger sinaganaga said...

canggung mendonan lebih best!

pilihan aku pada kali ini 'tujuh nafas lagi'.

6/04/2006 04:22:00 PM  
Blogger spyz said...

naga, yap yap, canggung favorite aku jugak, phoenix terlalu arab tapi aku suka lirik2nya..

entry di atas aku tulis masa lepas dgr album ni baru 1 round. selepas dgr lagi, aku suka dengar kesemua muziknya, catchy n kalau live memang layan wa cakap lu. bab lirik wa masih rasa kureng sikit.. adalah yg best tapi beberapa phrase aje, not the whole song (mnasir tulis 8 lirik, 2 lagi loloq...)

mintak2 tahun ni ada big consert dia...

6/05/2006 06:32:00 AM  
Anonymous samurai said...

aku rasa canggung paling kick.

album yg baru ni tak dgr lagi. dgr 1st single, juita citra terindah, aku dah boleh imagine lagu2 dlm album ni range mcm mana.

retro kembara beb. mcm lagu dia duet dgn mawi tu.

6/05/2006 02:30:00 PM  

Post a Comment

<< Home