Sunday, November 02, 2008

Maskara Shorties, di sebalik tabir...


kredit foto : saiful nang

Hujan.

Ketika aku update ini, hari sedang hujan. Selepas 24 jam Maskara Shorties berlalu.

Sebelumnya.

“Kau ingat Spyz Tuhan??” jerkah Vovin kepada Naga di dalam telefon.

Acara 5 jam lagi akan bermula, kami masih berkira-kira mahu buat di dalam atau di luar Rumah Pena. Plan ‘A’nya memang lah di luar, tapi sedikit awan kelabu kelihatan berarak di dada langit.

“Tapi Spyz sembahyang lebih, tak macam kita ha ha ha…” Naga berlelucon.

“Aku tersenyum cuma, sambil drive dari sebuah lorong di Jalan Brunei menuju ke Rumah Pena”.

Ya, kami membeli layar skrin itu hanya 5 jam sebelum acara bermula.

Bersambung…


laporan mereka


6 Comments:

Blogger madulebah said...

masa aku nak solat pun, Naga pesan suruh berdoa minta jangan turun hujan

11/03/2008 11:23:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

ha ha ok, somehow part naga cakap spyz sembahyang lebih, macam dejavu pulak teringat beberapa tahun dulu, dirumah easy, ada orang tuh suruh encik spyz jadi imam "sebab kau kan dah berkeluarga?" ha ha ha.

-ika-

11/03/2008 12:47:00 PM  
Blogger Ogyrosli said...

spyz .. orang sini pun rindu !

balik mersing tak sempat nak singgah ker ?

salam akak untuk shila dan anak-anak.

kak g

11/04/2008 12:03:00 AM  
Blogger cik puan daun said...

ahahaa.. alhamdulillah tak hujan beb..

congrats spyz.. lenkali jangan lupa lunch k?

11/04/2008 12:00:00 PM  
Blogger pipiyapong said...

gua kasi lu title 'all out' nombor satu..!!

11/05/2008 01:01:00 PM  
Blogger spyz said...

madu - "majlis kita dirahmati", kata matjan

ika - mana org tua tu pegi? nama je ada domain name, tp tak update pun (provoke).

kak g - lalu aje, tak sempat nk singgah.. ada rezeki sampai le tu nnti

daun - lepas ni aku standby maggi mee kat rumah pena. just in case, ko standby panadol ye, bukan pil org pregnant :-)

p.p - bukan all out, tp fall out.. ha ha..

11/10/2008 11:30:00 PM  

Post a Comment

<< Home